حفاظت با برنامه از تالابها و مشارکت مردم و سایر دستگاهها در این امر از رویکردهای اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است که در حال حاضر برای تعدادی از تالاب های کشور از جمله تالاب گندمان در حال انجام است.
با استفاده از اعتبارات طرح حفظ و احیاء تالابها و دریاچههای کشور مسیر ورودی آب به تالاب آلاگل لایروبی و با بارشهای خوب دو روز اخیر، این تالاب در حال آبگیری است.
با استفاده از اعتبارات طرح حفظ و احیاء تالابها و دریاچههای کشور مسیر ورودی آب به تالاب آلاگل لایروبی و با بارشهای خوب دو روز اخیر، این تالاب در حال آبگیری است.
امروزه طبیعت دستخوش تغییرات و دگرگونی ها توسط بشر شده است. تهدید شدید گونهها، انقراض، بیابانزایی، نابودی جنگلها، آلودگی آب و خاک و هزاران مشکل محصول بیتدبیری بشر در بهرهبرداری از منابع است.
امروز وضعیت آبی در این استان از مرز خشکسالی اقتصادی گذشته و وارد خشکسالی فوق بحرانی و حاد شده و بر زیستگاهها بخصوص تالاب جازموریان تاثیر زیادی گذاشته است.
بستر خشکیده تالاب هامون، کارکردهای مثبت تالاب را تحتتأثیر قرار داده و تبعات منفی از قبیل تشدید گردوغبار، تخریب اکوسیستم گیاهی منطقه و تأثیرات مخرب بر ساکنان منطقه را به دنبال دارد که این امر جزء لاینفک اکوسیستم تالابی در دورههای خشکسالی است.
تالابها، شریانهای حیاتی زیستکره محسوب می شوند به همین دلیل جزو پر تولیدترین محیطهای طبیعی همانند تولید محصولهای شیلاتی، حفظ سطح آب برای مناطق کشاورزی، تولید چوب، ذخیره آب و کاهش بلایای طبیعی و بهویژه سیلاب به حساب میآیند.
در رویکردهای سنتی تمرکز بر «حفاظت از محیط زیست» است، درحالیکه در «رویکرد زیست بومی» به موضوعاتی نظیر بهرهبرداری پایدار و منافع ذینفعان (به ویژه جوامع انسانی) با توجه به منابع محدود به صورت همزمان توجه میشود. در این رویکرد همچنین «بستر مناسب برای مشارکت ذینفعان» در مدیریت و حفاظت تالابها فراهم میشود.
حدود سه دهه پیش گیاهی به نام آزولا (سرخسی آبزی) از کشور فیلیپین به ایران آورده شد تا در مزارع برنج به عنوان کود طبیعی مورد استفاده قرار گیرد اما ورود این گیاه به اکوسیستم کشور و سوء مدیریت مصرف آن خسارات قابل توجهی را در پی داشته است.
وزارت جهاد کشاورزی که در حال حاضر این تالاب را که منشا گرد و غبار هستند مرطوب سازی می کند و سازمان حفاظت محیط زیست نیز با این فعالیت وزارت کاملا موافق است
به گفته مسئولان ۸۰ درصد از مساحت تالابهای ۱۱ هزارساله لرستان تبدیل به اراضی کشاورزی شده تا این امر زمینه نابودی یکی از مهمترین اکوسیستمهای حیاتی بشر را فراهم کند.
معاون امور تالاب ها و پارک های ملی دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست گفت : تاوان ظلم ناشی از ورود آلاینده ها و پسماندها و ایجاد مشکل برای تالاب انزلی را خواهیم داد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تامین حق آبه تالاب های خشک شده دستور رئیس جمهور است؛ بر داخلی بودن منشا گرد و غبارهای کشور تاکید کرد و گفت: اگر حق آبه تالاب ها را تامین نکنیم باید گرد و غبار ناشی از آن را هم تحمل کنیم.